Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2910 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457653 persoane
Site-ul este folosit de 17 persoane
Site-ul a fost accesat de 35744 ori.

Noutăţile Ambasadei

Mărţişor de la Chicago, ediţia 2016

Odată cu sosirea primăverii şi cu simbolistica mărţişorului, Comunitatea Moldovenilor din Chicago a organizat evenimentul "Mărţişor de la Chicago", care s-a desfășurat în data de 28 Februarie, anul curent. Aromele gastronomiei tradiţionale au fost aduse de atelierul culinar organizat în urma prezentării primei cărţi de reţete culinare moldoveneşti “Moldova din bucătăria mamei mele” de către jurnalista şi autoarea Nata Albot (Montreal, Canada). Show-ul de stand up comedy, “Lumina”, al comedianului Andrei Bolocan, sosit din Montreal, Canada, a destins atmosfera şi a adus zâmbete pe chipurile tuturor. Ansamblul folcloric “Floarea Dorului” şi interpretul de muzică populară Viorel Glib au păstrat o fărâmă de tradiţie şi frumos prin melodiile interpretate. Alături de artiştii cu nume sonore, au participat şi tinere talente în plină afirmare. Iubitorii de muzică clasică, jazz şi alte stiluri moderne, au avut parte de un recital de vioară cu Ana Bivol, masteranda Universităţii DePaul din Chicago, şi unul de saxofon susţinut de Grigore Carp.

Evenimentul din Chicago, organizat de Mariana Berbecaru, Președintele Comunității Moldovenilor din Chicago (CMC), cu sprijinul sponsorilor şi a diasporei locale, a adunat peste 200 de participanți din comunitatea moldovenească, dar și oaspeți străini, care au avut ocazia să se bucure împreună de prestația deosebită a artiştilor, a actorilor, a dansatorilor, dar și de preparatele tradiţionale pregătite de Versailles Banquet Hall şi degustația vinurilor moldovenești Cricova şi Mileştii Mici, oferite de importatorul oficial Moldova Deluxe.

Consulul Onorific al Republicii Moldova în Chicago, Dorel Năsui, prezent pentru al doilea an consecutiv la sărbătoarea Mărţişorului, a salutat oaspeții, mulțumind organizatorilor, participanților și tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment.

Echipa CMC a urmărit formarea unui cadru funcţional de conservare şi punerea în valoare a patrimoniului cultural, promovarea creativităţii şi a talentelor locale, promovarea artizanilor şi meşteşugarilor stabiliţi în Chicago. Târgul de mărţişoare, artizanat şi alte expoziţii ale meşterilor şi artiştilor locali, inaugurarea şi prezentarea decorului tradiţional de “Casa Mare” (cu obiecte şi accesorii originale din Republica Moldova) au avut un real succes. Fiecare eveniment reprezintă o nouă şansă de a consolida comunitatea moldovenească şi, în acelaşi timp, de a transmite tinerei generaţii valorile noastre naţionale

Galerie foto