Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3696 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460580 persoane
Site-ul este folosit de 25 persoane
Site-ul a fost accesat de 40322 ori.

Noutăţile Ambasadei

Celebrarea evenimentului "Everybody in the Casa Mare"

În ajunul sărbătorilor de iarnă, Asociația Moldovenilor din SUA "Casa Mare" și grupul social “Promovam Moldova @ New York”, cu susținerea Biroului pentru Relații cu Diaspora a organizat evenimentul "Everybody in the Casa Mare", care s-a desfășurat în orașele Washington, D.C., New York și Montreal și a inclus prestații muzicale ale interpreților de muzica pop Elena Carafizi și Andrei Oncea (Marea Britanie), interpretei de muzica clasica, folclor si romanțe, mezzo-soprana Elena Negruta (Chicago), prezentare de carte "Eat Like Moldovans" de catre jurnalista si bloggerul Nata Albot (Canada) și un show satiric al comedianului Andrei Bolocan (Canada).

Evenimentul din Washington D.C., organizat de Cristina Batog, Președinte al Asociației Moldovenilor din SUA "Casa Mare", cu sprijinul diasporei locale, a adunat in jur de 100 de participanți din comunitatea moldoveneasca, dar și oaspeți străini, care au avut ocazia sa se bucure împreună de prestația deosebită a actorilor, dar și de o mică degustație a vinurilor moldovenești oferite de Serghei Gulceac, reprezentant al companiei Sarego Imports LLC. Dl Veaceslav Pituscan, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în SUA, a salutat oaspeții, mulțumind organizatorilor, participanților și tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment.

La New York, evenimentul a fost organizat de Evghenia Berzan, Fondator al grupului social “Promovam Moldova @ New York”, în colaborare cu membrii diasporei și sprijinul unor parteneri (LVC Las Vegas, restaurantul Moldova, Marte Multimedia, Moldvas Moldvas, NOROC Events & Promotions), artiștii invitați fiind susținuți și de cei locali: interpreta Elena Ștresna, dansatorii Ted Postolachi si Iulia Checcolini, pictorii Adrian si Ion Moraru. Adițional la programul cultural si bucătăria națională, oaspeții au adus câte o jucărie pentru copii unui internat din Republica Moldova. Evghenia Berzan a declarat: „Îmi aduce o enormă plăcere să știu că “Everybody in the Casa Mare” a adunat împreună talentele din diasporă, care locuiesc în diferite orașe ale Americii de Nord și reușesc să transpună dragostea lor față de Moldova, fie prin cântec sau dans, fie prin muzică sau pictură, fie prin gastronomie sau vin de pe meleagurile noastre natale. Am realizat acest proiect împreună cu oameni extraordinari din Montreal și Washington DC, și am format o echipă superbă a voluntarilor din New York. Eu cred că prin astfel de inițiative consolidăm diaspora noastră, fiind alături de Moldova chiar și atunci când suntem departe de patria noastră”. La rândul său, Ambasadorul Vlad Lupan, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, s-a referit la importanța sprijinului oferit de diasporă și importanța păstrării și promovării valorilor naționale.

Galerie foto