Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2917 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457669 persoane
Site-ul este folosit de 24 persoane
Site-ul a fost accesat de 35760 ori.

Noutăţile Ambasadei

Mesajul de rămas bun al Ambasadorului Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu

Dragi prieteni,

La finalul mandatului meu de Ambasador, vreau să transmit sincere mulțumiri și întreaga mea recunoștință tuturor pentru colaborarea purtată pe parcursul acestei intense și fructuoase perioade de activitate.

Sunt ferm convins că relația strategică dintre Republica Moldova și SUA, la dezvoltarea și consolidarea căreia am depus eforturi substanțiale pe parcursul mandatului, fiind ajutat de prietenii Moldovei în SUA, va continua să se dezvolte în beneficiul cetățenilor ambelor țări.

Aș dori să remarc și să apreciez în mod deosebit contribuția extraordinară la dezvoltarea acestei relații a moldovenilor din SUA și a prietenilor americani ai Republicii Moldova, care reprezintă adevărate punți de legătură între cele două state.

Am reușit împreună să realizăm mai multe obiective importante, printre care lansarea Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și SUA, consolidarea Parteneriatului Special cu Statul Carolina de Nord, lansarea platformei de dialog pentru comunitățile diasporei din SUA și Canada (Convenția Moldo-Americană), asigurarea unor declarații de susținere a țării noastre în Congresul american și multe altele.

Îmi închei mandatul în SUA cu un sentiment de satisfacție și recunoștință profundă pentru toți cei care au susținut și continuă să ofere sprijin Republicii Moldova!

Igor Munteanu