Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2871 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457575 persoane
Site-ul este folosit de 23 persoane
Site-ul a fost accesat de 35661 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Igor Munteanu cu Dr. Evelyn Farkas, Asistent Adjunct al Apărării SUA

La 11 decembrie a.c., Ambasadorul RM în SUA, E.S. Igor Munteanu, a avut o întrevedere cu Dr. Evelyn Farkas, Asistent Adjunct al Apărării SUA.

În numele autorităților RM, Ambasadorul Igor Munteanu a transmis Dnei Dr. Evelyn Farkas Medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme”, ca omagiu pentru contribuția deosebită pe care oficialul american a avut-o în dezvoltarea unor excelente relații de cooperare între SUA și Republica Moldova în sectorul apărării și securității naționale. În cadrul ceremoniei de înmânare a distincției de stat, Asistentul Adjunct al Apărării SUA, Dr E.Farkas a afirmat că va întreprinde și în continuare toate acțiunile necesare pentru a spori sprijinul acordat de către SUA Forțelor Militare ale Republicii Moldova în vederea atingerii standardelor moderne de inter-operabilitate, capacitate de apărare și pregătire profesională a contingentelor sale active.

Ambasadorul RM în SUA a recunoscut meritele Dnei Dr E.Farkas, inclusiv în pregătirea contingentului de pacificatori moldoveni pregătiți pentru misiuni internaționale, precum și pentru efortul de echipare și modernizare a Forțelor Armate ale RM. Ambii oficiali au subliniat interesul ambelor țări în continuarea Dialogului Strategic, lansat în martie 2014, și menținerii unui cadru bilateral activ și consistent de cooperare.