Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3711 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460604 persoane
Site-ul este folosit de 48 persoane
Site-ul a fost accesat de 40346 ori.

Noutăţile Ambasadei

Comemorarea victimelor comunismului la Washington, DC

La 11 iunie la Washington, DC, a avut loc cea de-a 20-a ceremonie de comemorare a victimelor comunismului, organizată de către Fundația Memorialului Victimelor Comunismului.

La eveniment au participat cca 24 șefi de misiuni diplomatice și circa 48 de organizații neguvernamentale. S-a remarcat prezența largă a corpului diplomatic din Europa Centrală și de Est: Ambasadele Bulgariei, Croației, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, României, Slovaciei, Suediei, Norvegiei, Ucrainei, Ungariei ș.a., diverse centre și instituții active în domeniul drepturilor omului, Membri ai Senatului și Camerei Reprezentanților ale Congresului SUA, ex-Președintele Cehiei, Vaclav Klaus, numeroase personalități politice din Asia și Europa.

În cadrul evenimentului au fost depuse coroane de flori la Memorialul Victimelor, acțiune precedată de decernarea Medaliei Libertății în numele lui Truman-Reagan, ediția 59-a și 60-a, oferite liderului politic al tătarilor din Crimeea, Mustafa Dzhemilev și Vice-rectorului Universității Catolice Ucrainene, fondatorul Amnesty Internațional în Ucraina, Myroslav Marynovych.

Cu acest prilej Ambasadorul Igor Munteanu a depus flori din partea Ambasadei Republicii Moldova în SUA.