Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2921 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457676 persoane
Site-ul este folosit de 27 persoane
Site-ul a fost accesat de 35767 ori.

Noutăţile Ambasadei

Vizita de lucru a Ambasadorului RM în SUA în Philadelphia

În perioada 9-10 mai Ambasadorul Igor Munteanu a efectuat o vizită de lucru în statul Pennsylvania (PA), or. Philadelphia.

În cadrul vizitei au avut loc o serie de întrevederi cu reprezentanți din domeniile politic, afaceri și academic, participând totodată și la o manifestație social-culturală, organizată de către grupul social „Promovăm Moldova @ New York”, cu sprijinul Ambasadei RM în SUA și Biroului pentru Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat.Evenimentul cultural ”From Moldova, with love” s-a desfășurat în incinta restaurantului ”Moldova”, (proprietar Radu Panfil, care și-a deschis recent al doilea restaurant cu bucătărie etnică administrat în SUA, primul este la New York). La eveniment au participat circa 100 de persoane. Programul a inclus mai multe elemente culturale, printre care: gala costumului național, prezentarea unei colecții de modă, deschiderea unei expoziții de pictură, interpretarea unui program de cântece și dansuri moldovenești, fiind completat de bucate și vinuri moldovenești, cu participarea unor companii din Virginia și Pennsylvania, care au contribuit la semnarea Acordului de cooperare în domeniul vinurilor dintre RM și Statul Pennsylvania.

La concertul organizat de comunitatea moldovenească au participat mai mulți oficiali locali printre care și Congresmanul R. Brubacker.