Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3785 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460735 persoane
Site-ul este folosit de 39 persoane
Site-ul a fost accesat de 40485 ori.

Noutăţile Ambasadei

Vizita în SUA a Preşedintelui Parlamentului RM Igor Corman

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman a efectuat o vizită oficială în capitala americană, în perioada 25-26 februarie 2014.

În prima zi a vizitei sale la Washington, DC, Speakerul Igor Corman, însoțit de deputatul Valeriu Ghilețchi, Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu SUA, a avut întrevederi cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, Preşedintele Institutului Democratic Național (NDI), Kenneth Wollack, Vicepreședintele executiv al Institutului Republican Internațional (IRI), Judy Van Rest și a participat la inaugurarea primei Convenții Moldo-Americane, eveniment care a reunit reprezentanți ai comunităților de moldoveni din SUA, personalități recunoscute prin excelență în mediul de afaceri și domeniul academic, precum și numeroși susținători americani ai Republicii Moldova.

La 26 februarie, Igor Corman a avut întrevederi cu Președintele Camerei Reprezentanților John Boehner, Președintele Subcomisiei pentru Europa din cadrul Senatului american, Christopher Murphy, membrul Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Reprezentanților, John McCain, Copreședinții Grupului de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA „Congressional Moldova Caucus”, David Price și Joe Pitts.

În cadrul întrevederilor au fost abordate subiecte ce țin de evoluțiile din Republica Moldova și din regiune, agenda europeană și implementarea reformelor de dezvoltare a țării și stadiul relațiilor de cooperare moldo-americane. Oficiali americani au exprimat sprijinul SUA pentru agenda de reforme și au afirmat că vor susține în continuare modernizarea și democratizarea țării noastre.

De asemenea, parlamentarii moldoveni au participat la evenimentul organizat de Grupul de Prieteni ai Moldovei în Congresul american „Congressional Moldova Caucus”, sub genericul „Republica Moldova post-Vilnius. Calea de urmat”, care s-a desfășurat în Biblioteca Congresului.

În cadrul evenimentului Igor Corman a adresat un mesaj membrilor Grupului de Prietenie, mulțumindu-le pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor moldo-americane și îndemnându-i să sprijine țara noastră și în continuare. În semn de înaltă apreciere pentru contribuția meritorie la dezvoltarea relațiilor comerciale moldo-americane, Igor Corman a oferit distincții celor doi Copreședinți ai Grupului, congresmanii americani David Price și Joe Pitts, din partea Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

>