Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3707 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460599 persoane
Site-ul este folosit de 43 persoane
Site-ul a fost accesat de 40341 ori.

Noutăţile Ambasadei

PRIMA CONVENŢIE MOLDO-AMERICANĂ ORGANIZATĂ ÎN SUA

Feb. 25, 2014, Washington, DC

Washington, DC – La 25 februarie 2014, Fundația Moldova AID, Fundația Moldova și Asociația Moldovenilor din Chicago vor organiza la Washington, DC, prima Convenție Moldo-Americană pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Convenția Moldo-Americană reprezintă o platformă publică pentru dialog și comunicare, care pledează pentru extinderea și consolidarea legăturilor stabilite între SUA și Republica Moldova, punându-și drept scop amplificarea cooperării economice, culturale și politice, sporirea relevanței și a oportunităților de susținere a Republicii Moldova în tranziția sa spre grupul democrațiilor funcționale occidentale.

Convenția Moldo-Americană salută și invită la prima sa acțiune publică reprezentanți ai tuturor comunităților moldovenești din SUA, personalități recunoscute prin excelență în sfera lor profesională în business și sfera academică, cu origini moldovenești, precum și susținători americani ai Republicii Moldova.

Obiectivul Convenției Moldo-Americane este de a afirma un angajament public în susținerea Republicii Moldova în procesul de consolidare a democrației, statului de drept și al dezvoltării economice. Convenția este deschisă tuturor persoanelor și grupurilor, care împărtășesc aceleași obiective.

Participarea la evenimentul de inaugurare a Convenției Moldo-Americane este liberă, pe baza de înregistrare. Cei interesați să participe la eveniment sunt rugați să se înregistreze în prealabil prin expedierea unei solicitări corespunzătoare în adresa Comitetului Organizatoric la următoarea adresă:  usmdconvention@moldova.org. În aplicația de participare se va menționa numele persoanei, afilierea organizatorică sau comunitatea pe care o reprezintă, precum și datele de contact: adresa electronica și numărul de telefon.

Termenul de înregistrare prealabilă – pînă la 31 ianuarie 2014.

Evenimentul este susținut de către Ambasada Republicii Moldova în SUA.

Despre Fundația Moldova-AID
Fundația Moldova AID este o organizație non-profit în Raleigh, Carolina de Nord, înregistrată în SUA în 2011, exclusiv cu scopuri de caritate, de informare și educaționale. Proiectele curente includ cursuri gratuite on-line oferite studenților din Moldova în domeniile chimiei, IT și dezvoltării profesionale, inaugurarea unei săli a cărții academice în limba engleză în biblioteca municipală Chișinău și deschiderea primului Centru de Resurse pentru copiii cu autism în Republica Moldova. Pentru mai multe informații puteți accesa http://moldovaaid.wordpress.com/ sau https://www.facebook.com/pages/Moldova-AID/101543249925516?ref=hl

Despre Fundația Moldova
Fundația Moldova este o organizație independentă, non-profit, înregistrată în SUA în 2003, care își desfășoară activitatea la Washington. Misiunea acesteia este de a susține societatea civilă din Republica Moldova în procesul de edificare a unui stat liber și democrat. Proiectele curente ale Fundației includ sponsorizarea portalului informațional de știri Moldova.ORG și susținerea producției unor filme documentare despre personalități cu renume cu proveniență din Moldova. Pentru mai multe  informații puteți accesa http://foundation.moldova.org

Despre Asociația Moldovenilor din Chicago
Asociația Moldovenilor din Chicago este o organizație non-profit înregistrată în Illinois, SUA, în anul 2013. Asociația își propune drept scop menținerea legăturilor culturale și de afaceri între SUA și Republica Moldova, precum și susținerea comunității moldovenești din Chicago în procesul de integrare în societatea americană. Pentru mai multe informații puteți accesa https://www.facebook.com/groups/506999162740698/ sau https://www.facebook.com/pages/Association-of-Moldovans-in-Chicago/397820553684383 

Contact
Pentru detalii legate de eveniment, persoana de contact este:
Elena Dragalin, email: usmdconvention@moldova.org