Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2908 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457650 persoane
Site-ul este folosit de 31 persoane
Site-ul a fost accesat de 35741 ori.

Noutăţile Ambasadei

Receptia organizata cu ocazia Aniversarii de Independenta a Republicii Moldova

 
La 27 septembrie 2011, Ambasada Republicii Moldova în SUA a găzduit o recepţie dedicată aniversării a 20-a proclamării Independenţei Republicii Moldova. Evenimentul s-a desfăşurat la Willard Intercontinental Hotel situat în centrul capitalei federale – Washington DC.
 
În discursul său adresat unei numeroase audienţe, Ambasadorul RM în SUA, Igor Munteanu, a trecut în revistă parcursul ţării noastre de la destrămarea URSS până în prezent, subliniind eforturile susţinute întreprinse de ţara noastră în procesul edificării unei democraţii viabile, a unui stat integru şi prosper, care împărtăşeşte plenar valorile comunităţii europene. Totodată, şeful misiunii diplomatice a evocat recunoştinţa autorităţilor de la Chişinău pentru sprijinul SUA în procesul de dezvoltare şi democratizare a ţării noastre. „O nouă generaţie a crescut în Republica Moldova, fără frica de a fi persecutat pentru opiniile lor, fără tiranie şi dictat, a remarcat în discursul său Ambasadorul Igor Munteanu, iar astăzi, prin contextul regional în care se găseşte, ţara noastră păşeşte cu încredere spre o integrare europeană profundă şi deplină”.
 
Dl Daniel Russell, Asistentul adjunct pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice al Secretarului de Stat a reiterat felicitările adresate Republicii Moldova de către Guvernul SUA şi a asigurat poporul moldovean de tot sprijinul pe care-l poate oferi SUA. Printre oaspeţii care au onorat invitaţia aniversării celor 20 ani de Independenţă a Republicii Moldova s-au numărat numeroşi reprezentanţi ai Congresului SUA, precum şi a agenţiilor guvernului federal, companii private, Carolina de Nord, organizaţii internaţionale şi corpul diplomatic acreditat în SUA. Evenimentul a avut loc graţie sprijinului primit de Ambasada RM din partea mai multor sponsori din Republica Moldova, printre care: Banca de Economii, Moldavian Airlines, Banca Comercială Română, Efes Vitanta Moldova Brewery S.A., SRL „Moldavskii Standart”.