Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2808 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455463 persoane
Site-ul este folosit de 43 persoane
Site-ul a fost accesat de 30279 ori.

Noutăţile Ambasadei

Moldova în cîmpurile magnetice geopolitice

Vasile Botnaru în dialog cu ambasadorii Andrei Neguță și Igor Munteanu despre vizibilitatea, creativitatea și credibilitatea moldovenilor.
Astăzi mi-am propus să caut răspunsul la o întrebare ce vă framântă, sunt convins, şi pe Dumneavoastră atunci, când auziţi frecvent despre asistenţa acordată Republicii Moldova de către marile puteri ale lumii. Este cât se poate de firesc să ne întrebăm, ce temelie are interesul acestor state balene pentru condiţia unui stat minuscul, cu o populaţie care deocamdată, şi din păcate, are mai multe cusururi decât virtuţi, dovezile fiind la suprafaţă.

Faptul că Republica Moldova nu are cea mai mare flotă comercială, să zicem, şi îi cedeaza Greciei această poziţie, este cumva de inţeles, la fel cum tânărului stat moldovenesc i se iartă că nu are cele mai multe aeroporturi, sau centrale electrice. Numai că Republica Moldova nu este nici pe lista ţărilor cu foarte mulţi utilizatori de Internet, nu este nici tara care să citească foarte multe cărţi.

În schimb, aflăm mai nou că are toate şansele să concureze pentru poziţia de campioană în ceea ce priveşte consumul de alcool. Deci, întrebarea este foarte simplă: de ce alţii ne vor binele, pe care noi, deocamdată, îl evitam cu tot dinadinsul?

Europa Libera

Text integral http://www.europalibera.org/content/article/2314715.html