Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2799 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455450 persoane
Site-ul este folosit de 30 persoane
Site-ul a fost accesat de 30266 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participarea Ambasadorului Igor Munteanu la Reuniunea de lucru a Comitetului de Cooperare Carolina de Nord – Republica Moldova

La 10 decembrie 2010 Ambasadorul Igor Munteanu,la invitatia dnei Elaine Marshall, Secretar de Stat a Carolinei de Nord, a participat la Reuniunea de lucru a Comitetului de Cooperare Carolina de Nord - Republica Moldova. Sedinţă a Comitetului de Lucru reprezintă o componentă a cadrului general de interacţiune şi planificare a cooperării în contextul Partneriatului încheiat de CN şi RM. Scopul şedinţei de la Raleigh a urmărit astfel evaluarea activităţilor efectuate în anul 2010, evaluarea propunerilor cu privire la noile obiective şi priorităţi selectate de către părţile semnatare ale Programului de cooperare pentru următorii ani.

La reuniune au luta parte circa 50 de persoane, reprezentanţi ai diferitor autorităţi şi instituţii, direct implicaţi în relaţiile de parteneriat cu Moldova, printre care reprezentanţii Corporaţiei Provocările Mileniului (MCC), reprezentanţii universităţilor din Carolina de Nord (USCN, Duke University, Global Health Center al USCN), Programulului Open World, Federaţiei Evreilor din Greensboro, Serviciul pentru Adopţii din CN, reprezentanţi ai Gărzii Naţionale din CN şi alţi participanţi.

In acelasi timp, Ambasadorul a efectuat o vizita la sediul Research Triangle Institute/Research Triangle Park, proiectul de succes al statului Carolina de Nord pe domeniul de vârf al biotehnologiilor, IT şi guvernării corporative, cercetare şi dezvoltare, care a asigurat cea mai dinamică forţă de creştere economică Carolinei de Nord în ultimii 10 ani. In cadrul intrevederii cu Directorul adjunct al Research Triangle Institute interesul Ambasadei RM s-a legat de necesitatea conectării acestui imens proiect de dezvoltare la proiectele curente ale sectorului IT din RM, la Camera de Comerţ a RM deschisă în Atlanta, Georgia, precum şi la posibila asociere a partenerilor americani la Centrul de Inovaţii, promovat de către autorităţile RM.

La sfârşitul vizitei, a avut loc întâlnirez cu profesorul Michael Newcity, Director adjunct al Centrului pentru studii Slavice, Euroasiatice şi Est-europene de la Duke University, considerată una din cele mai respectate nu doar din statul Carolina de Nord dar şi din SUA. In cadrul acestei intilniri au fost abordate posibile domenii de interes pentru viitoarea colaborare între Duke University cu universităţile din RM, în special în domeniile de public policy, afaceri şi domeniul tehnic.