Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2784 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455429 persoane
Site-ul este folosit de 10 persoane
Site-ul a fost accesat de 30245 ori.

Noutăţile Ambasadei

În atenţia comunităţii moldovenilor din SUA şi Canada, membrilor Birourilor Electorale

Stimaţi prieteni,

  Am dori să vă transmitem aprecierile noastre sincere pentru efortul pe care l-aţi depus în vederea încurajării participării cetăţenilor moldoveni, aflaţi în prezent pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi Canadei, la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010.

  Suntem conştienţi de rolul deosebit pe care participarea cetăţenilor RM din străinătate l-au avut în aceste alegeri. Ne-am convins de forţa comunităţilor din care faceţi parte şi dorim să vă asigurăm că toate evaluările internaţionale au remarcat caracterul democratic, liber şi corect al scrutinului parlamentar, care a fost văzut ca un test pentru dorinţa noastră de a moderniza şi dezvolta instituţiile democratice în Republica Moldova.

  Totodată, ne place să remarcăm faptul că aceste alegeri au oferit noii echipe a Ambasadei RM în SUA şi Canada prilejul deosebit de a constata cu multă bucurie existenţa unei pleiade de comunităţi şi grupuri de cetăţeni moldoveni în SUA și Canada, cu care ne mândrim şi care, totodată, au nevoie la rândul lor de sprijinul Ambasadei. Ne propunem să întărim această certitudine la nivelul Guvernului Republicii Moldova, dar și la nivelul autorităților din SUA şi Canada. Reiterăm interesul nostru de a defini areale concrete de cooperare şi interacţiune cu diaspora în vederea consolidării comunităților existente şi promovării imaginii culturii noastre în lume, reprezentând un stat tânăr, dar liber şi independent, în care sunt respectate libertățile democratice și religioase și care va deveni mai prosper în anii ce urmează.

  Misiunea diplomatică a RM dorește să vă asigure de întregul sprijin și deschiderea cu care intenționăm să tratăm pe viitor iniţiativele voastre comunitare şi individuale, în toate domeniile în care pot exista teme comune şi interese care ne unesc.

  În pragul sărbătorilor de iarnă, vă dorim Sărbători Fericite de Iarnă şi cele mai bune gânduri pentru un An Nou plin de realizări, care să vă aducă pace şi prosperitate!

  Crăciun Fericit şi La Mulţi Ani!


  Igor MUNTEANU  Ambasador