Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2820 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455493 persoane
Site-ul este folosit de 33 persoane
Site-ul a fost accesat de 30309 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul RM în SUA: ”Ne propunem să întărim monitorizarea companiilor ce activează în programele Work and Travel”

”Unii cetăţeni ai Republicii Moldova atunci când ajung în SUA sunt ispitiţi de cîştiguri uşoare şi imediate, ajungând în cele din urmă să facă cunoştinţă cu închisorile statelor în care sunt reţinuţi. Pe viitor ne propunem să întărim monitorizarea companiilor ce activează în programele Work and Travel, având obligaţia de a întări legalitatea aplicării contractelor existente şi inhiba efectele negative ale unei proaste gestionări în cadrul acestor programe”, a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Igor Munteanu, referindu-se la cei doi moldoveni arestaţi îm New York de către FBI pentru fraude bancare şi piraterie informaţională.

Munteanu a menţionat că Ambasada RM în SUA este gata să ofere asistenţă consulară celor doi  tineri, care se află în prezent într-o închisoare federală. ”În luna octombrie, agentul consular al Ambasadei RM a vizitat persoanele reţinute, constatând starea bună a sănătăţii şi stabilind contactele necesare cu avocatul oferit din oficiu, comunicând aceste fapte părinţilor persoanelor arestate la 30 septembrie”, a spus ambasadorul.

Diplomatul consideră că Ambasada Republicii moldova în SUA trebuie să aibă o cooperare constantă şi constructivă cu numeroasele grupuri de moldoveni, aflaţi în SUA şi Canada, care reprezintă un element esenţial ”al agendei noastre politice şi diplomatice, un element de modernizare a Republicii Moldova şi de integrare în spaţiul lumii occidentale”.

UNIMEDIA aminteşte că la 30 septembrie curent doi cetăţeni moldoveni au fost reşinuţi de FBI pentru fraude bancare, piraterie informatică, spălare de bani şi folosirea de paşapoarte false. Alţi cinci moldoveni sunt daţi în căutare.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la europa.md