Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2807 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455462 persoane
Site-ul este folosit de 42 persoane
Site-ul a fost accesat de 30278 ori.

Noutăţile Ambasadei

Recepţia organizată la Departamentul de Stat pentru Bursierii Programului Hubert H. Humphrey

La 25 octombrie 2010, E.S. dl Igor Munteanu, Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite şi dna Tatiana Munteanu, Consilier în cadrul ambasadei, au participat la recepţia găzduită de către Departamentul de Stat al SUA şi organizat pentru participanţii Programului Hubert H. Humphrey. Republica Moldova a fost reprezentată de dra Liuba Ceban, participanta la Bursa Programului 2010-2011.

218 de participanţi ai Programului din 93 de state din Orientul Mijlociu, Africa, America Latină, Europa de Est şi Asia au fost salutaţi de către Secretarul de Stat, dna Hillary Rodham Clinton. Evenimentul, care este co-găzduit de Asistentul Secretarului pentru afaceri educaţionale şi culturale dna Ann Stock, şi Preşedintele Institutului Educaţional Internaţional dna Alla Goodman, face parte din Fellow’s Global Leadership Forum, care se desfăşoară în oraşul Washington în perioada 24-28 octombrie.

Participanţi ai Programului sunt profesionali care sunt la mijlocul carierei sale pentru un an de studiu şi pentru dezvoltarea profesională în Statele Unite, cu axarea pe aşa probleme ca securitatea alimentară, HIV/SIDA, drepturile omului, schimbările climaterice, educaţie, administraţia publică şi jurnalism. Clasa din anul 2010-2011 este cea mai numeroasă din istoria Programului. 47% a bursierilor din anul curent reprezintă ţările cu un număr semnificativ din populaţia căruia sunt musulmani şi aproape jumătate din participanţi sunt femei.

Programul Humphrey, este un Program Fulbright finanţat de Biroul Departamentului pentru Educaţie şi Afaceri Culturale şi a fost creat în 1978 în memoria ultimului Vice Preşedinte cu scopul de a încuraja cooperarea între experţii internaţionali şi celor din  SUA care activează în sfera sănătăţii, dezvoltarea durabilă, educaţiei şi consolidarea democratică instituţională. Nominalizaţi de către Ambasadele SUA şi Comisiile Fulbright, participanţii sunt selectaţi printr-un proces competitiv de nivel înalt  pe baza potenţialului de liderism şi dedicaţiilor serviciilui public. La program deja a participat  un număr de 4,200 de bursieri ai, reprezentanţi ai 156 de state.