Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2831 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455505 persoane
Site-ul este folosit de 31 persoane
Site-ul a fost accesat de 30321 ori.

Noutăţile Ambasadei

Zilele Culturii la Montreal

În perioada 24 - 26 septembrie 2010 la Montreal se va derula ediţia a 14-ea a Zilelor Culturii, organizată de Ministerul culturii, comunicării şi condiţiei feminine. În aceste zile reprezentanţii comunităţilor culturale din Montreal vor oferi bucate naţionale, vor prezenta concerte de muzică populară şi uşoară, vor organiza expoziţii de artă şi artizanat. Pentru prima oară la Zilele Culturii participă Asociaţia Culturală română şi Asociaţia Comunitatea Moldovenilor din Quebec.

Programul evenimentelor:

  • La 24 septembrie Asociaţia Culturală Română organizează o vizită la biblioteca de carte rară a universităţii McGill. Vă aşteptăm la ora 15.00, pe adresa: 3459 McTavish, et.4. Directorul bibiliotecii, Richard Virr, va oferi o excursie cu prezentarea unor cărţi rare, precum Cronica de la Nürnberg, 1493.
  • La 25 septembrie la 14.00 vă aşteptăm la un seminar cu Ana Romanţi organizat de CMQ în sala 697 de la 6767 Côte-des-Neiges. Moderatoarea va vorbi despre integrarea noilor veniţi în societatea din Quebec şi despre serviciile disponibile şi ajutorul social oferit de autorităţi. Pentru cei înscrişi la ajutor de mobilier vor fi aduse informaţii noi privind repartizarea gratuită a mobilierului şi vânzări de mobilier la preţ redus.
  • La 26 septembrie, începând cu ora 12.00, la Centrul socio-comunitar de pe Côte-des-Neiges, în sala 602, se va derula Ziua Culturii Române, organizată de către Asociaţia Culturală Română şi Comunitatea Moldovenilor din Quebec. La deshiderea oficială, la 12.00, vor lua parte oficialităţi ale Montrealului, ziarişti şi oameni de cultură de la alte comunităţi. Vă invităm să savuraţi sărmăluţele şi plăcintele pregătite de gospodinele noastre, să ascultaţi interpreţi de muzică populară şi uşoară. Veţi putea admira picturi originale, veţi găsi ultimele ediţii de carte, de film şi de muzică românească, veţi putea comunica în limba română.

Celibatarii amatori de plăcinte, sarmale şi cântec popular

Invităm celibatarii din comunitate să vină la plăcinte şi sarmale, la 26 septembrie, la ora 12.00, în Sala 602. Veţi putea comunica cu fetele şi băieţii comunităţii, veţi asculta melodii îndrăgite şi veţi învârti hore ca la mama acasă...

Echipa CMQ
www.moldovaquebec.ca