Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2841 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455520 persoane
Site-ul este folosit de 33 persoane
Site-ul a fost accesat de 30336 ori.

Noutăţile Ambasadei

Semnarea Memorandumului de cooperare in domeniul atragerii investitiilor prin eforturi commune dintre OPIC si Guvernul R.M.

Pe data de 9 octombrie 2010, cu ocazia vizitei la Washington a delegaţiei Republicii Moldova conduse de către Dl Veaceslav Negruta, Ministrul Finanţelor, s-a lansat semnarea Memorandumului de cooperare in domeniul atragerii investitiilor prin eforturi commune dintre OPIC (Overseas Private Investment Corporation) si Guvernul R.M.

Initiativa de elaborare, negociere şi semnare a unui astfel de document cadru cu Guvernul Republicii Moldova a fost iniţiată de către Ambasada Republicii Moldova în SUA la începutul anului 2010.

Prin semnarea acestui Memorandum se prevede aducerea unui şir de beneficii sectorului economic al Republicii Moldova, prin atragerea companiilor americane şi, astfel, sporirea cadrului investiţional extern pentru ţara noastră. Totodată, Memorandumul mai prevede instituirea unui Grup de Lucru, care va fi preocupat de elaborarea diverselor proiecte investiţionale, distribuirea materialelor promoţionale si informare a potenţialelor investitori privind posibilităţile de co- finanţare a proiectelor investiţionale de interes major pentru RM.

Semnarea nemijlocită a Acordului va avea loc la Chişinău în timpul apropiat.