Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2810 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455468 persoane
Site-ul este folosit de 48 persoane
Site-ul a fost accesat de 30284 ori.

Noutăţile Ambasadei

Vizita dlui Igor MUNTEANU, Ambasadorul Republicii Moldova în statul Carolina de Nord

În perioada 6-8 octombrie 2010, Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, dl Igor MUNTEANU, a întreprins o vizită comună cu dl Asif J. CHAUDHRY, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, în statul Carolina de Nord.

Agenda vizitei a inclus efectuarea unui şir de întrevederi cu autorităţile locale, precum şi cu reprezentanţii altor instituţii cu care Republica Moldova are deja stabilite relaţii sau îşi planifică extinderea cooperării. Astfel, în două zile Ambasadorii s-au întîlnit cu personalul şi studenţii din cadrul facultăţii pentru Studiile slavice, euroasiatice şi est-europene din cadrul Universităţii din Carolina de Nord; a fost efectuată vizita la Facultatea pentru Sănătate publică, Stomatologie şi Medicină, în contextul căreia a avut loc o masă rotundă pe subiecte de interes sporit pentru partenerii ambelor state.

În incinta Federatiei Evreieşti din Greensboro a avut loc reuniunea organizatiilor active in Republica Moldova din partea Carolinei de Nord. Au fost prezentate circa 15 prezentări de proiecte independente, lansate de catre Centrul Wake Forest University-Baptist Center, Servim Him Healthcare International Ministries, Jewish Healthcare International, University of North-Carolina-Greensboro, Moldova World Children's Fund, North Carolina A & T State University School of Agriculture and Environmental, Moldova Business Council of NC, Greensboro Beltsy Partnership of the Greensboro Jewish Federation.

În acelaşi timp, Ambasadorul Igor MUNTEANU a folosit această ocazie în vederea prezentării oficilialilor Carolinei de Nord a noului Plan de Cooperare între Republica Moldova şi Carolina de Nord pentru 2010-2014, elaborat în baza propunerilor instituţiilor naţionale de resort din Moldova, care are drept scop facilitarea şi intărirea Parteneriatului de cooperare stabilit cu acest stat american în 1999.