Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2817 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455481 persoane
Site-ul este folosit de 57 persoane
Site-ul a fost accesat de 30297 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participarea grupului de judecători din Republica Moldova la programul de orientare organizat de Open World Leadership Center

În perioada 21-31 octombrie 2010 un grup de judecători din RM a fost invitat să viziteze cîteva oraşe din Statele Unite pentru a se informa asupra specificului şi particularităţilor sistemului judecatoresc şi de juraţi din SUA. Salutîndu-i în discursul său introductiv, Amb. Munteanu a subliniat importanţa deosebită a reformei în justiţia din RM pentru succesul integrarii europene şi creşterea gradului de încredere a cetăţenilor în instituţiile statului. Amb. Munteanu le-a urat participanţilor din RM un program de succces, impresii frumoase si timp excelent. Menţionam ca delegaţia de participanţi din RM participă alaturi de alte 3 delegaţii din Kazahstan, Tadjikistan şi Kîrgîstan.

Open World Leadership Center a fost fondat de către Congresul SUA în 1999. Programul de studii Open World este destinat sa contribuie la creşterea gradului de cunoaştere şi comunicarea asupra unor instituţii indispensabile procesului democratic: justiţie, mass media, business.

Ţările participante sunt: Azerbaijan, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Moldova, Rusia, Tajikistan, Turkmenistan şi Ucraina.
Obiectivele de bază ale Open World sunt de a dezvolta o înţelegere mutuală între Statele Unite şi statele participante, de a crea o reţea de potenţiali lideri din regiunea Euroasiei dedicate pentru a face careva schimbări positive în ţările lor şi de a conecta aceşti lideri cu colegii lor profesionali din America, precum şi de a stabili o colaborare şi o cooperare care va genera careva rezultate concrete.