Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3189 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455526 persoane
Site-ul este folosit de 31 persoane
Site-ul a fost accesat de 30342 ori.

Noutăţi

Aprofundarea relațiilor moldo-belaruse discutată la MAEIE

Aprofundarea relațiilor moldo-belaruse discutată la MAEIE

20 martie 2019, Chișinău – Aspectele cooperării bilaterale în plan politic, comercial-economic, cultural, social și alte domenii de interes reciproc au fost discutate de Secretarul General de Stat al MAEIE, Mihail Căpățînă, cu ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk.

În cadrul dialogului, Mihail Căpățînă și Serghei Ciciuk au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor moldo-belaruse, apreciind dinamica pozitivă a dialogului bilateral, accentuând că există un potențial nevalorificat pentru aprofundarea acestora, în special prin realizarea unor proiecte investiționale comune în diferite domenii.

În context, interlocutorii au convenit asupra intensificării dialogului bilateral dintre instituțiile de stat, precum și mediul de afaceri din Republica Moldova și Belarus, pentru intensificarea relațiilor bilaterale atât în domeniile tradiționale de cooperare, precum și unele noi, reciproc avantajoase pentru ambele țări.

În cadrul întâlnirii au fost discutate şi unele probleme cu caracter tehnic, care vizează buna funcţionare a misiunii diplomatice a Republicii Moldova în orașul Minsk.