Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 581 ori
Site-ul a fost vizitat de 1440085 persoane
Site-ul este folosit de 51 persoane
Site-ul a fost accesat de 4841 ori.

Noutăţi

Autoritățile moldovenești au solicitat Federației Ruse accesul la cetățenii moldoveni eliberați din prizonierat

Autoritățile moldovenești au solicitat Federației Ruse accesul la cetățenii moldoveni eliberați din prizonierat
12 februarie 2019, Moscova – Autoritățile moldovenești au solicitat organelor competente ale Federației Ruse asigurarea accesului delegației Republicii Moldova, în cursul zilei de astăzi, la cei doi cetăţeni ai Republicii Moldova eliberați din prizonierat în Afganistan.

Solicitarea autorităților moldovenești reiese din prevederile Convenției de la Viena cu privire la relaţiile consulare (1963), articolul 5, punctele a),e),g),h) și în special articolul 36, paragraful 1, Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice (1961), articolul 3, punctul 1, paragraful b), care prevăd expres dreptul la ocrotirea, în statul acreditar, a intereselor statului acreditant şi ale cetăţenilor săi, în limitele admise de dreptul internaţional, precum şi Convenţiei Consulare dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă (1994).

Delegația formată din secretarul general de stat al MAEIE, Mihail Căpățînă, și medicul șef al spitalului Cancelariei de Stat, Evgheni Vasiliev, s-a deplasat de ieri în orașul Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni Lionel Buruiană (a.n. 1982) și Mihai Crihana (a.n. 1965), precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova.