Embassy of the Republic of Moldova
to the United States of America
Washington Chisinau
Page visited 1816 times
Site visited by 1457580 persons
Site used by 28 persons
Site accessed 35666 times

Embassy news

Eveniment cultural la Ambasadă în contextul vizitei conducerii Moldova World Children's Fund din Carolina de Nord

La 10 august curent, în incinta Ambasadei a avut loc un eveniment cultural în contextul vizitei conducerii Moldova World Children's Fund. La eveniment a participat întreg staff-ul Ambasadei; dl Ray West şi ex- Ambasadorul SUA în RM Michael D. Kirby, care fac parte din Consiliul de directori ai organizaţiei; dna Ana Margolis, referent de ţară pentru RM din cadrul Departamentului de Stat al SUA, precum şi alţi oaspeţi.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul decernării de către Prim-ministrul Pavel Filip a Diplomelor de Recunoştinţă pentru contribuţia personală a Secretarului de Stat a Carolinei de Nord Elaine Marshall, a Fondului şi a colaboratorilor săi pentru dezvoltarea comunităţilor rurale din RM, axată atât pe asistenţă directă copiilor, cât şi pe proiecte sociale mai ample.

Notă: Organizaţia Moldova World Children's Fund a fost fondată în 2006, sub patronatul administraţiei statului american Carolina de Nord, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de trai ale copiilor din RM. Proiectele au inclus reparaţii de şcoli, vizite ale medicilor din SUA pentru a oferi tratamente medicale în RM, precum şi asistenţă în reconstruirea Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii.